Ayanunga va contribui cu peste 130 GWh pe an la sistemul energetic din Peru, echivalentul nevoilor de consum anuale a peste 105.000 gospodării peruviene. Se estimează că Ayanunga va începe să funcţioneze până la sfârşitul lui 2018, urmând ca, după ce devine complet funcţională, să ajute la prevenirea a peste 62.800 tone de emisii de CO2 pe an în atmosferă.

În conformitate cu modelul de Creare de Valoare în Comun (Creating Shared Value - CSV) adoptat de grupul Enel, ce are că scop îmbinarea dezvoltării companiei cu nevoile comunităţii locale, EGPP implementează un plan CSV, ce are că obiectiv stimularea oportunităţilor de generare a veniturilor în zonele din proximitatea proiectului. Planul, care include sesiuni de training pe subiecte ca sănătatea şi siguranţa alimentară, este implementat în coordonare cu autorităţile şi comunităţile locale.

Grupul Enel este prezent în sectorul de energie regenerabilă din Peru prin EGPP, care construieşte, de asemenea, centrala solară de 180 MW, Rubi, şi prin Enel Generacion Peru şi Enel Generacion Piura, care, împreună, au o capacitate instalată de aproximativ 2 GW. Grupul operează şi în sectorul de distribuţie energie electrică din ţară prin Enel Distribucion Peru, care are aproape 1,4 milioane de clienţi în regiunea Lima.

Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, este dedicată dezvoltării şi operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, cu prezenţă în Europa, America, Asia, Africa şi Oceania, precizeaza agerpres.