"Nu s-a luat până acum nicio decizie privind centrala electrică", au declarat reprezentanţii Engie, fără alte detalii. Organizaţiile de mediu susţin că această centrală, cu o capacitate de 1,5 gigavaţi si care furnizează 5,4% din electricitatea folosită în Australia, este una dintre cele mai poluante din lume.

Engie a informat că ia în considerare închiderea unităţii ca parte a politicii sale de a renunţa la centralele pe cărbune, precizeaza agerpres.

Centrala şi mina Hazelwood se află în Latrobe Valley, la est de Melbourne. Engie deţine 72% din centrală, în timp ce firma niponă Mitsui & Co Ltd deţine o participaţie de 28%. Dezafectarea centralei ar costa un miliard de euro, susţine Les Echos, fără a preciza sursa informaţiei.

Anul trecut, Engie a stabilit un obiectiv de reducere a emisiilor de CO2 cu 10% până în 2020, majorarea capacităţilor sale de energie regenerabilă cu 50% în perioada 2009 - 2015 şi creşterea eficienţei energetice cu 40% până în 2018.

Pe piaţa din România, Engie este prezent în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu.