Grupul francez de utilităţi Engie se pregăteşte să se retragă din proiectul centralei nucleare din Turcia deoarece nu se mai înscrie în strategia grupului, scrie Le Figaro. În primăvara lui 2015, Engie, fostul GDF-Suez, a primit aprobarea Parlamentului Turciei de a construi şi exploata o centrală nucleare la Sinope, nordul Turciei, punerea în funcţiune fiind programată pentru 2025.

Engie este în prezent într-un proces de restructurare care include vânzarea unor active în valoare de 15 miliarde de euro, dintre care 41% au fost deja semnate, şi investiţii de 22 miliarde de euro, precum şi reduceri de costuri care ar urma să aibă un impact cumulat de un miliard de euro asupra câştigurilor de bază în 2018.

Isabelle Kocher, directorul general de la Engie vrea ca grupul francez să se concentreze pe trei domenii principale: energii regenerabile, gaze naturale şi infrastructurile asociate precum şi serviciile energetice.

Pe piaţa din România, Engie este prezent în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu, mentioneaza agerpres.