Funcţiile de asistenţă din Franţa vor fi reduse cu 20%, inclusiv 600 de locuri de muncă în call centre, 250 în departamentul de vânzări, 200 în IT şi posibil 100 la divizia de tranzacţionare. Un purtător de cuvânt al Engie a refuzat să comenteze informaţia.

Industria LNG din Europa se confruntă cu dificultăţi din cauza scăderii preţului gazelor şi a supracapacităţii terminalelor LNG. La sfârşitul anului trecut, Engie avea pe plan global 155.000 de angajaţi, din care 74.000 în Franţa.

La începutul anului compania franceză a anunţat că vrea să-şi reducă costurile cu un miliard de euro până în 2018. Engie SA a anunţat recent un vast plan de transformare, care prevede că până în 2018 grupul va vinde active în valoare de 15 miliarde de euro, va face investiţii în valoare de 22 miliarde de euro, în ideea ca activităţile reglementate să fie responsabile pentru 85% din profitul operaţional în 2018 faţă de 50% în 2015.

În cadrul strategiei de restructurare a activelor, Engie a anunţat vânzarea unor capacităţi de producţie de electricitate de 13 Gigawaţi, dintre care 10 Gigawaţi în SUA şi două centrale pe cărbune din India şi Indonezia, adăugând că, în urma acestor operaţiuni, datoria netă a grupului se va reduce cu 5,5 miliarde de euro.

Pe piaţa din România, Engie este prezent în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu, mentioneaza agerpres.