Noua fabrică a fost construită respectând cele mai exigente reglementări de protecţie a mediului şi are un sistem solar de generare de energie cu o capacitate de aproximativ 3.000 kWh.

Epson deţine deja facilităţi de producţie pentru imprimante inkjet şi videoproiectoare în China, Indonezia şi Filipine, însă în contextul creşterii cererii pentru aceste categorii de echipamente, a decis suplimentarea capacităţilor de producţie.

Pe segmentul imprimantelor cu jet de cerneală compania anticipează o creştere semnificativă a producţiei de echipamente cu recipiente de cerneală de mare capacitate, ca urmare a vânzărilor tot mai importante înregistrate în regiunile emergente şi nu numai, dar şi a imprimantelor cu jet de cerneală pentru birou şi a multifuncţionalelor inkjet ultra-rapide devenite tot mai populare peste tot în lume.

Epson, producătorul de videoproiectoare numărul 1 la nivel global de 16 trimestre consecutiv, va creşte, de asemenea, substanţial producţia de echipamente de proiecţie. Divizia 'Visual communications' înregistrează o creştere constantă a vânzărilor în contextul cererii de videoproiectoare business, educaţionale, dar şi pe segmentul comercial, cu precădere în pieţele emergente.

Odată cu noua fabrică, numărul angajaţilor Epson Precision (Filipine) va creşte de la 14.400, în prezent, la aproximativ 20.000, mentioneaza agerpres.