1. Spalatul pe dinti imediat dupa micul dejun

Este un reflec de igiena clasic: iei micul dejun si fugi la baie sa te speli pe dinti, inainte de incepe ziua de munca. Se pare insa ca e un obicei nu tocmai sanatos. Pentru ca, explica specialistii, fructele si sucurile de fructe, consumate, de regula, dimineata pentru revigorarea organismului, contin acizi care ataca smaltul dintilor. De aceea, periatul dintilor trebuie facut dupa cel putin 30 de minute de la micul dejun.

2. Sofatul cu geamul deschis

Foarte multi soferi deschis ferestrea cand sunt la volan. Dar nu este o idee buna. De fapt, potrivit unui studiu al Universitatii din California, a petrece 6% din timpul vostru intr-o masina cu geamurile lasate inseamna o expunere la 45% dintre poluantii intalniti de-a lungul unei zilei. Prin urmare, e mai bine sa tineti geamurile ridicate. Un sfat care nu este insa valabil pentru zonele din afara marilor orase, la munte sau la tara, unde un astfel de pericol nu exista.

3. Uscatul rufelor in interior

Nu, rufele proaspat spalate nu trebuie uscate in interiorul locuintei. Motivul e simplu: o rufa umedia poate creste nivelul de umiditate din incapere, favorizand, astfel, dezvoltarea unui mediu alergic, adorat, de altfel, si de bacterii. De aceea, este bine ca rufele sa fie scoafie fie afara, fie puse la uscat intr-o camera cu sistem de ventilatie.

4. Incalzitul mancarii intr-un recipient de plastic.

Materialele din plastic contin elemente volatile si multe componente chimice. Pentru a evita dispersarea lor in alimentele puse la incalzit in cuptorul cu microunde, trebuie folosit un vas obisnuit, din portelan sau ceramica.

5. Cititul corespondentei electronice inainte de culcare

Este un obicei prost, care va poate tulbura somnul. De fapt, pentru a va asigura o noapte linistita, specialistii recomanda ca laptopul, telefonul sau tableta sa fie inchise pana dimineata. Nu este bine sa adormiti nici cu televizorul deschis. 20 de minute de lectura este reteta ideala pentru un somn fara probleme.