Zvonuri despre o iminenta eruptie a muntelui apar in mod regulat. Dar de fiecare data, geologii dezmint aceste speculatii. In opinia lor, Yellowstone nu-si va arata forta distrugatoare in urmatorul mileniu.

Totusi, daca vulcanul ar erupe, nu va veni sfarsitul lumii, subliniaza expertii in ultima lor prognoza. E adevarat, va aduce multe nenorociri. Spre exemplu, norul de cenusa emanat va cuprinde o suprafata de peste 800 de kilometri.

Raurile de lava incandescenta, a carei temperatura va trece de 1000 de grade Celsius va distruge totul in drumul ei, inclusiv orice urma de viata. Zona va fi acoperita de un covor de cenusa vulvanica gros de cel putin 10 centimetri, nimicind vegetatia.

In plus, vulcanul ar putea emana o uriasa cantitate de gaze cu continut ridicat de dioxid de sulf, ceea ce va determina aparitia ploilor acide. Acest lucru va antrena, la randul sau, o racire globala, in conditiile in care norii densii de gaze vor incepe sa respinga lumina solara.

Potrivit Business Insider, eruptia vulcanului situat in Statele Unite, nu va distruge civilizatia umana, dar, fara indoiala, va fi dezastatoare, in special in partea de vest a SUA.