Dar, potrivit expertilor americani si rusi, consultati de saptamanalul american IHS Jane's Defense Weekly, s-au aratat sceptici in privinta spuselor lui Halitov. "Aceste afirmatii trebuie dovedite. Tehnologiile termice moderne sunt foarte sensibile, iar cand tancul se deplaseaza sau trage, cand omul din interioul masinii se misca, apare vizibilitate termica. In plus, indiferent de locul unde este amplasat motorul, daca este suficient de puternic pentru a urni din loc un tanc de 40-50 de tone, la pornire el va fi vazut de sensozii de caldura", a explicat un oferiter american pentru IHS Jane's.

La randul lor, expertii rusi au aratat ca, in general, astfel de studii de cercetare au fost efectuate pentru aviatie, cu scopul reducerii vizibilitatii lor. O tehnologie care nu este insa optima pentru protectia tintelor terestre fata de atacurile din aer", a spus specialistul rus, a carui identitate nu este dezvaluita de revista americana.

Pana in 2020, Rusia intentioneaza sa produca 2300 de tancuri model T-14 Armata. Fiecare costa in jur de 8 milioane de dolari. "Intr-adevar, stim foarte putine despre aceasta noua masina de lupta a rusilor, motiv pentru care, pentru moment, nu pot fi evaluate la justa lor valoare, posibilitatile acestor tancuri. E un fel de joc de-a ghicitul", a comentat publicatia japoneza The Diplomat.