Crin Antonescu a declarat că este deranjat de faptul că este numit "dictator" de adversarii săi. "Mă deranjează ca sunt numit "dictator" pentru că eu am intrat în politică pentru că am detestat tot ce înseamnă dictatură şi dictat". În ce priveşte Congresul Extraordinar al PNL de la sfârşitul lunii februarie, preşedintele PNL a spus că acolo trebuie "rezolvate" afirmaţiile făcute de Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, dar şi să se decidă felul în care va acţiona PNL în noua calitate de partid mare.

"Miza acestui Congres Extraordinar e publică înainte ca domnul Chiliman să facă declaraţiile pe care le-a făcut. Să nu confundăm faptul că nişte oameni ar dori să schimbe preşedintele partidului, să-l susţină pe Tăriceanu - nimic mai normal, cu... Aici e vorba de altceva. Partidul are nevoie acum de un congres pentru că trebuie să marcheze sfârştiul unei etape, inceputul alteia, o trecere de categorie. PNL, revendicând trecutul său, totdeauna va spune, şi la 7%, că e cel mai mare partid. Acum vorbim însă de realitatea administrativă. Trecerea la nivelul de partid mare, aritmetic, de peste 25%, faptul că este partidul dreptei româneşti, aşa cum e el, trebuie să ia măsuri organizatorice nu împotriva cuiva, ci pentru a găsi mecanismele pentru a merge mai departe. Pe fondul acesta, atacul domnlui Chiliman pentru mine a fost binevenit ca moment pentru că am spus, în regulă, spune un lucru pe care are dreptul să-l spună, că eu sunt antioccidental, îngrozitor şi trebuie să fiu dat la o parte", a declarat Antonescu, conform pesurse.ro.

"Mă afectează (catalogările de antioccidental, dictator etc). Nu-mi scapă faptul că oameni care m-au criticat ani de zile că aş fi prea moale, acum mă acuză de acest lucru. Mă doare profund, în intimitatea mea, pentru că eu am intrat in politică şi fac politică de vreo 20 ani pentru că am detestat tot ce înseamnă dictatura, slugărnicie, E o prostie, problema PNL e alta: cum facem ca, dacă admitem că proiectul politic e pe de o parte guvernarea, pe de alta campania pentru prezidenţiale, cum facem ca eu să mă pot ocupa de campanie, partidul susţinând-o dar adminstrându-se fără intervenţia mea în fiecare zi."