Botezat "The Boring Company", preiectul consta intr-un sisteme de galerii repartizate pe 30 de niveluri, unde masinile ar urma sa se deplaseze pe platforme special concepute si capabila sa dezvolte o viteza de 200 kilometri pe ora.

Inventatorul si-a propus sa realizeze proiectul sau la Los Angeles. El spera ca ideea lui va juca un rol cheie in lupta impotriva ambuteiajelor.

Merita amintit ca, la inceputul lunii februarie, Musk a anuntat ca si-a propus sa sape un tunel care sa faca legatura intre biroul sau din Hawthorne si aeroportul international din Los Angeles. Satul de aglomeratia rutiera si de enormele coloane de masini care se formeaza in orele de varf, omul de afaceri preciza ca a "forat deja un traseu de testare".

Este vorba de o galerie larga de noua metri si lunga de 15, construita la o adancime de 4,5 metri. La momentul respectiv, presa de peste Ocean preciza ca Musk nu are nevoie de autorizatie speciale din partea autoritatilor pentru realizarea unui astfel de proiect pe teritoriul companiei sale. Totusi, daca vrea sa extinda lucrarile, inventatorul va trebui sa solicite un permis.