"Marele pericol este în zona Mării Negre, deoarece 25.000 de militari au venit în Ungaria, Bulgaria, România, ceea ce arată că aici ne pregătim pentru lucruri fierbinţi. La toamnă, în septembrie, 100.000 de militari ruşi se vor antrena în dreptul ţărilor baltice şi, pentru prima dată, vor exersa folosirea bombei atomice la nivel tactic. Situaţia este extrem de tensionată, deoarece Marea Neagră este dominată de forţele navale ruseşti concentrate la portavionul terestru Crimeea", a explicat Ion Petrescu.

În opinia acestuia, tinerii trebuie să înţeleagă că diplomaţia poate avea succes dacă este susţinută şi de o forţă militară puternică.

"Ne adresăm tinerilor, pentru că ei pun o întrebare fundamentală: 'Pe cine apărăm?'. Fiecare are răspunsul pentru propria ţară. Răspunsul pentru România este că trebuie să apărăm ce au apărat înaintaşii noştri în Primul şi al Doilea Război Mondial. Nu vrem război cu nimeni, dar avem dreptul la o defensivă puternică. (...) Diplomaţia este necesară, dar o diplomaţie care nu este susţinută de o forţă militară puternică eşuează', le-a transmis el tinerilor participanţi la forum, scrie agerpres.