Într-un interviu publicat joi de cotidianul eston Postimees, preşedintele Ilves consideră că este greu de înţeles 'furia şi indignarea' europenilor în condiţiile în care 'ştim că şi unele ţări europene importante procedează în acelaşi mod'. El reaminteşte că multe state aliate practică spionajul economic pe teritoriul prietenilor întrucât 'consideră că acestea nu sunt o activitatea ostilă ci doar o simplă competiţie'.

'Problema nu este la fratele cel mare, ci la sora mai mică', mai afirmă Ilves făcând aluzie la Facebook, Google, Amazon şi la alte companii cu ajutorul cărora serviciile secrete americane culeg informaţii. 'Atunci când ai o soră mai mică, ea ştie totul despre tine şi o spune cu bucurie la toată lumea', adaugă preşedintele eston.

Snowden se află în continuare în zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo din Moscova, deşi trei ţări latinoamericane, Venezuela, Bolivia şi Nicaragua, s-au arătat dispuse să-i acorde azil politic pentru a nu ajunge pe mâna justiţiei american, scrie Agerpres in pagina electronica.