Fost consilier prezidenţial, acum candidat la Camera Deputatilor pe listele ARD din partea diasporei din Republica Moldova, susţinut oficial de EBA, Eugen Tomac este in prezent parte in patru procese la Curtea de Apel Bucuresti intentate de Curtea de Conturi a Romaniei, potrivit publicatiei Moldoveanul.md.

Raportul Curtii de Conturi a Romaniei, realizat in urma cercetarii activitatii Departamentului Romanilor de Pretutindeni, arata ca Eugen Tomac, profitand de pozitia sa de director, a orientat bugetul Departamentului pentru pregatirea propriei campanii electorale din Republica Moldova. Raportul Curtii dezvaluie ca Tomac a cheltuit peste 600 de mii de euro din banii oferiti de Statul roman programelor pentru romanii de pretutindeni in scopul mentionat.

In 2008, Tomac a castigat alegerile pentru Diaspora pentru Estul Europei si Asia, cu 1534 de voturi, dar a pierdut locul de deputat la redistribuire. Din 2009 a fost numit secretar de stat la Departamentul Romanilor de Pretutindeni, unde a angajat-o si pe cumnata sa, Stela Culic. Din 2012, ca urmare a gestiunii frauduloase prin care s-au cheltuit nejustificat un milion de euro, constatatarea aparinand Curtii de Conturi, si-a dat demisia si a fost angajat la Cancelaria Presedintelui Romaniei in functia de consilier pentru romanii de pretutindeni.