Societatea de asigurari Euroins nu a achitat reparatiile autovehiculelor asigurate catre unitatea service, societatea de asigurari figurand cu plati neachitate catre atelierul auto in cuantum de 166.000 lei.


Unitatea service a inceput procedura de solicitare a falimentului societatii de asigurari Euroins Asigurari si a notificat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, institutie care urmeaza sa isi prezinte in termen de 30 de zile avizul, care este unul consultativ.

Pentru evitarea unui nou episod marca “Metropol” in care societatea de asigurari cu acelasi nume a intrat in faliment, iar toti pagubitii/asiguratii acestei societati de asigurari au fost nevoiti sa se inscrie la masa credala pentru a obtine despagubirile legale, ASSAI readreseaza Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor rugamintea de a face publice urmatoare documente cu privire la situatia reala a societatii Euroins:

1. Raportul de control – aferent ultimului control efectuat in anul 2012;
2. Documentul care contine toti indicatorii de bonitate ai Euroins;
3. Raportul rezultat in urma investigatilor intreprinse de catre actuarul desemnat de catre CSA pentru verificarea corectitudinii rezervelor de dauna pe care Euroins are obligatia sa le aloce fiecarui dosar de dauna.
4. Solicita verificarea si auditarea sistemului informatic de gestiune a dosarelor de dauna a societatii Euroins de catre un expert informatician autorizat.

Suntem profund ingrijorati de situatia financiara a acestei societati de asigurari si nu intelegem refuzul CSA  de face publice aceste documente, atat timp cat problemele nu sunt grave, asa cum a incercat sa ne linisteasca zilele trecute Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

“Am fost contactat de catre mai multe unitati service care se afla in aceeasi situatie si care intentioneaza sa solicite falimentul acestei societati de asigurari in perioada urmatoare si atrag politicos atentia Comisei de Supraveghere a Asigurarilor ca ascunderea documentelor solicitate care reflecta situatia reala a acestui asigurator, va slabi si mai mult increderea in sistemul de asigurari romanesc si in institutia de supraveghere a asigurarilor, intr-o eventuala reeditare a episodului << Metropol >>”, a conchis Cristian Muntean, directorul ASSAI.