Tranzacţia urmează să fie aprobată de către autorităţile de reglementare, suma tranzacţiei nefiind dată însă publicităţii.

"Această achiziţie se încadrează în strategia de extindere a grupului pentru a-şi consolida poziţia dominantă pe piaţa din regiune, precum şi pentru a-şi diversifica portofoliul prin dezvoltarea segmentului de asigurări de viaţă. După încheierea cu succes a acestei tranzaţii, EIG va deţine subsidiare în 5 ţări şi se aşteaptă ca veniturile generate de acestea să depăşească valoarea de 350 de milioane de euro", se arată în comunicat.

Euroins România este una dintre cele patru societăţi de asigurări care nu a trecut de evaluările realizate de ASF în 2014 privind deficitul de capital agregat şi testele de stres. Însă, în 2015, situaţia companiei Euroins s-a îmbunătăţit semnificativ faţă de 30 iunie 2014, data la care au fost raportate rezultatele exerciţiului BSR (Balance Sheet Review), în condiţiile în care şi-a majorat capitalul social, iar până la finalul acestui an vrea să mai aducă un aport la capital de încă 100 milioane lei, relevă un comunicat al companiei preluat de agerpres.

Euroins Insurance Group este unul dintre cele mai mari grupuri independente care operează în regiune. Compania deţine o cotă de piaţă de aproximativ 7% în Bulgaria, Romania şi Macedonia şi are peste 1.200 de angajaţi.