In opinia ziarului, dupa votul germanilor, „Europa devine Merkeland”. Publicatia noteaza, printre altele, ca verdictul urnelor a fost o surpriza chiar si pentru Merkel, care nu a anticipat un succes de asemenea proportii. Acum, ea trebuie sa formeze coalitia alturi de care va guverna in urmatorii patru ani.

Intre timp, cu numai cateva ore inainte de anuntarea rezultatelor alegerilor, Grecia a revenit in lumina reflectoarelor in Germania. In cadrul ultimei intalniri a candidatilor, organizata cu putin timp ca posturile de televiziune ZDF si ARD sa prezinte datele partiale ale scrutinului, Angela Merkel a vorbit despre al treilea plan de sustinere financiara a statului elen.

„Ministrul de finante, Wolfgang Schoeble a abordat subiectul in noiebrie 2012 si l-a reluat in august anul curent”, a spus cancelarul. „Alegatorii sunt, prin urmare, la curent. Nimeni nu poate afirma ca nu au existat discutii pe aceasta tema”, a adaugat Merkel, fara a intra in detalii. Citind printre randuri, Ta Nea a estimat ca mesajul transmis, astfel, de Merkel este urmatorul: „Nu pot pune capat presiunii asupra reformelor”.