Potrivit Ministerului american al justitiei, Weil ar fi avut un rol activ in uriasa frauda fiscala care a permis clientilor americani bogati sa ascunda aproape 20 de miliarde de dolari. Acuzarea sustine ca, fara a avea acest drept, un grup de bancheri de la UBS ar fi deschis conturi secrete, utilizand, totodata, ordinatoare criptate pentru ca manipularea sa nu fie descoperita.

"Este un caz foarte simplu. Incepand din 2001, Weil a fost la curent cu aceste practici, la care a si participat", a afirmat procurorul de caz, Jason Poole, in rechizitoriul sau. Aflata in colimatorul justitiei pentru aceste practici, UBS a scapat de ancheta platind o amenda de 780 de milioane de dolari si acceptand sa colaboreze deplin cu autoritatile americane.

Pentru acest proces emblematic, ministerul public a consultat milioane de documente si i-a audiat pe fostii subalterni ai lui Weil. Martorul cheie al acuzarii, Martin Liechti, l-a declarat vinovat pe fostul sau sef. "I-am spus de atatea ori ca aceasta afacere este un cosmar", a declarat martorul, adaugand: "A fost frustrant. Pentru el, castigul a contat in primul rand".

De-a lungul celor doua saptamani de proces, avocatii lui Weil au sustinut nevinovatia clientului lor, care, au spus ei, a fost o victima a actiunilor desfasurate de colaboratorii lui, care i-au ascuns adevarul pentru a obtine rezultate comerciale. Mai mult, aparatorii fostului bancher au afirmat ca "nici un document" nu dovedeste vinovatia lui Weil si implicarea lui in aceasta frauda fiscala de proportii.

Concediat de la UBS, Weil a fost arestat in octombrie 2003 in Italia, extradat in Statele Unite si eliberat sub control judiciar, platind inclusiv o cuatiune de 10,5 milioane de dolari.