Studii recente ale experților europeni sugerează că cei care sunt obișnuiți să mănânce câteva pahare de iaurt pe zi risca un dezechilibru al anumitor substanțe din organism.

Acest produs este plin de bacterii si probiotice, care, consumate in regim moderat, sustin funcțiile normale ale sistemului digestiv. Cu toate acestea, în cazuri consumului de iaurt in cantitati mari, aceste microorganisme pot cauza nereguli neplacute la nivelul tractului digestiv - flatulență, indigestie și diaree.
 
Un alt elemnet periculos este calciul in exces car patrunde in organism din cauza produse lactate consumate din abundenta. În acest caz crește imediat riscul de cancer de prostata, pietre la rinichi si depozitele de calciu pe vasele de sânge. In afara de asta, organismul asimilează mai greu fierul și zincul din alte produse.
 
Potrivit oamenilor de știință, cele mai periculoase sunt iaurturile "aditivate", cu gust îmbunătățit. Aceste iaurturi duc la o creștere a nivelului de zahăr din sânge asociat cu riscul de a dezvolta diabetul zaharat.