Compania europeana Kleindienst este pe punctul de a finaliza programul caselor flotante de lux, un concept unic in lume. Botezate "Seehorses", aceste vile cu trei nivele, partial scufundate, isi vor primi locatarii pana la sfarsitul acestui an. Numele lor nu a fost ales intamplator: in interiorul locuinte, sub nivelul marii, este amenajat un masiv artificial de colari.

Proiectul a fost oficial prezentat in martie 2015, in cadrul salonului international de ambarcatiuni de la Dubai. Si tot aici au aparut primele case flotante, la patru kilometri de coasta.

Vilele "Seahorses" ofera tot confortul necesar. La parter si la etaj, un salon deschis, un mini-bar, o bucatarie si un jacuzzi. Pe puntea superioara, locul ideal pentru o cina in aer liber, se afla, de asemenea, un pat spatios, unde se poate dormi sub lumina stelelor. 

Dormitorul si baia sunt total sub nivelul apei, oferind o vedere panoramca a lumii fascinante a marii.

Anul trecut, au fost vandute 60 de propetati, fiecare costand 2,8 milioane de dolari. Dar dezvoltatorul isi doreste sa continue. Astfel ca sunt in curs de realizare alte vile sumarine, mult mai spatioase si mai spectaculoase. Pretul lor ar putea ajunge la 10 milioane de dolari.

Toate vor fi situate in apropierea a 10 insule, care formeaza "inima Europei", parte a proiectului "The World", insulele artificiale ale Dubaiului, care reproduc harta lumii.