Extraterestrii s-au speriat atat de tare de posibilitatea izbucnirii unui razboi atomic intre Statele Unite si URSS, la mijlocul secolului trecut, incat s-au vazut nevoiti sa se amestece, intervenind in testele nucleare, afirma Mitchell. Pentru astronautul american, extraterestrii au devenit un subiect frecvent abordat in cadrul intalnirilor cu presa si nu numai, dupa ce in 1971 a poposit pe suprafata satelitului natural al Pamantului.

Mitchell afirma ca mai marii armatei americane au fost martori oculari ai manifestarilor civilizatiilor extraterestre, cum a fost, spre exemplu, situatia din 16 iulie 1945, cand, in timpul testarii unei arme nucleare in marele Desert alb din statul New Mexico, si-a facut aparitia un obiect zburator neidentificat. "Doreau sa vada care sunt posibilitatile noastre militare", explicat Mitchell, citat de Daily Mail.

"Din diversele discutii purtate cu unii si altii reiese clar ca extraterestrii s-au straduit sa ne tina departe de razboi si au ajutat la mentinerea pacii pe Pamant", afirma astronautul american. "Multi dintre angajatii bazelor militare din Oceanul Pacific mi-au povestit cum deseori rachetele noastre erau doborate de nave spatiale extraterestre",  a adaugat Mitchell.