Nici o informatie financiara nu a fost pusa in pericol si nu exista „dovezi ca aceasta pana a fost utilizata malign”, a precizat Facebook intr-o nota explicativa. Reprezentantii retelei au precizat ca „sunt iritati si jenati” de situatia creata. Utilizatorii vizati au fost informati in legatura cu aceasta neplacere printr-un mesaj.

Potrivit Facebook, aceasta „neregula” s-ar fi putut produce in momentul in care unul dintre utilizatori ar fi inregistrat o arhiva pe contul sau cu ajutorul unui instrumnet al retelei Download Your Information (DYI). „Protejam viata privata a oamenilor si facem tot posibilul pentru a proteja informatiile lor”, a considerat util sa mentioneze Facebook, subliniind ca, „nici o intreprinderea nu poate garanta 100% evitarea unor pene”.

Potrivit Reuters, date vizand numerele de telefon si adresele lor de e-mail au putut fi accesate in mod neautorizat in decurs de aproape un an. Mai mult, Facebook a aflat de aceasta problema in urma plangerii unuia dintre utilizatori. Defectiunea tehnica a fost remediata in decurs de 24 de ore. „Este un episod neplacut si vor depune toate eforturile pentru ca o situatie similara sa nu se mai repete”, a promis reteaua de socializare in comunicatul sau.