Cercetatorul Hachem Sadikki, specializat in statistica la Universitatea Massachusetts, a calculat ca pana in 2098, pe  Facebook vor fi inregistrate mai multe conturi de utilizatori decedati, decat in viata.

Se pare ca reteaua sociala utilizata, in prezent, de peste 1,5 miliarde de oameni din diferite tari ale lumii, nu are optiunea de eliminare automata a conturilor utilizatorilor decedati. Iar, in opinia lui Sadikki, compania patronata de Mark Zuckherberg nu intentioneaza schimbari pe acest palier. Orium, nu in viitorul apropiat.

Pagina de Facebook a unui utilizator decedat poate fi stearsa numai in cazul in care una dintre rudele defunctului sau unul dintre apropiatii acestuia cunosc parola de intrare, putand, astfel, sa o inchida. Dar, sustine Sadikki, avand in vedere ca rudele nu-si prea dezvaluie astfel de secrete, paginile vor ramane in retea multi ani dupa trecerea in nefiinta a celui careia i-a apartinut.

Specialistii companiei Digital Beyond a estimat ca, pana la sfarsitul acestui an, vor muri aproximativ 970.000 de utilizatori Facebook, iar paginile lor vor continua sa figureze in retea.