Grupul cu sediul în Statele Unite şi-a lansat "Initiative for Civil Courage Online" (Iniţiativa pentru curaj civic online) la Berlin, promiţând peste 1 milion de euro (1,09 milioane dolari) pentru a sprijini organizaţii neguvernamentale în eforturile lor de a contracara mesajele rasiste şi xenofobe.
   
Sheryl Sandberg, directorul de operaţiuni (Chief Operating Officer - COO n.r.) de la Facebook a declarat că discursul urii "nu îşi are locul în societatea noastră", inclusiv pe internet.
   
Regulile de bază Facebook interzic intimidarea, hărţuirea şi limbajul ameninţător, dar criticii afirmă că ele nu sunt impuse în mod corespunzător, notează Reuters.
   
Vineri, firma a anunţat că a angajat o unitate a editurii Bertelsmann pentru a monitoriza şi şterge postările rasiste pe platforma sa în Germania.
   
În noiembrie, procurori din Hamburg au lansat o anchetă vizând Facebook asupra unor suspiciuni că nu face suficient pentru a împiedică difuzarea discursului de ură.
   
Politicieni de top şi celebrităţi germane şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu creşterea comentariilor anti-străini pe Facebook şi alte social media, în timp ce ţara se luptă pentru a face faţă unui val de noi migranţi care au ajuns la 1,1 milioane numai anul trecut.
   
Cancelarul Angela Merkel a cerut Facebook să facă mai mult, iar Ministerul Justiţiei de la Berlin a înfiinţat un grup de lucru cu Facebook şi alte
reţele sociale şi furnizori de servicii de internet pentru a identifica postările penale mai rapid şi a le şterge, aminteşte Reuters.