„Cei care petrec minim o ora pe reteaua de socializare risca sa creeze o situatie conflictuala in relatiile cu partenerii”, ceea ce, „inevitabil, va conduce la destramare sau divort”, sunt de parere cercetatorii americani.

Aproape 80% dintre participantii la experimentul organizat pe aceasta tema au recunoscut ca, intr-adevar, problemele si tensiunile din relatiile cu jumatatilor lor au aparut din cauza Facebook. Prea mult timp petrecut in fata calculatorului pe pagina de Facebook a trezit suspiciuni, neincredere si gelozie din partea partenerului, mai ales daca, intamplator, acesta a descoperit o fotografie dintr-un trecut nedezvaluit.

Experimentul, la care si-au dat concursul aproximativ 300 de persoane, a aratat, de asemenea, ca utilizatorii retelei de socializare incearca destul de frecvent sa-si gaseasca fostii iubiti, chiar cu riscul destramarii relatiilor cu actualul partener. Iata de ce, psihologii recomanda tinerelor cupluri sa acorde mai mult timp omului de alaturi si sa uite mai des de Facebook.