Menţinerea stării "într-o relaţie" timp de peste trei luni sugerează că aceasta ar putea dura o perioada mai lungă, arata  datele inregistrate de Facebook. Folosind informaţiile furnizate de utilizatorii platformei Facebook, cercetătorul Bogdan State a analizat stările de relaţie ale membrilor din SUA, în perioada 2008 - 2011, relateaza dailymail.co.uk.

Astfel, State a observat că starea de relaţie a fost cel mai important factor care a prezis dacă aceasta va dura sau nu.  "Aproape jumătate dintre relaţiile de pe Facebook care au rezistat trei luni prezintă o mai mare probabilitate de a dura peste patru ani", a spus State.

Studiul nu a inclus persoanele care erau căsătorite şi s-a concentrat pe membrii care aveau cel puţin 23 de ani.  "Cu fiecare lună care trece, din ce în ce mai multe relaţii şubrede se încheie, lăsând o proporţie mai mare de relaţii solide în jur", a spus State. "Acest lucru este exact ceea ce vedem în datele noastre", a adăugat acesta.

Analizând despărţirile pe sezoane, reprezentanţii Facebook au descoperit că cele mai multe relaţii se încheie în timpul verii. De asemenea, s-a observat că au fost mai multe despărţiri în 2011 decât în oricare alt an, scrie Mediafax in pagina electronica.