Noul sat, ale cărui planuri vor fi elaborate în colaborare cu Primăria oraşului Menlo Park, va avea o suprafata de 11.600 metri pătraţi si va dispune de suprafeţe comerciale, precum magazine alimentare, farmacii şi alte tipuri de comerţ.

"Colaborând cu comunitatea locală, obiectivul nostru asociat campusului din Willow este de a crea un sat integrat şi mixt, care va furniza servicii mai mult decât necesare, locuinţe şi mijloace de transport, dar şi birouri", a detaliat Tenanes. Sediul Facebook ocupa acum spatiul fostului campus al companiei Sun Microsystem, achiziţionat în 2011.

Gigantul internetului a modificat deja acel spaţiu, amenajând birouri şi numeroase alei între clădiri, care oferă campusului său alura unui mic oraş. De asemenea, Facebook a cumpărat terenurile învecinate şi a construit o extensie a sediului său general, conceput de arhitectul Frank Gehry, creatorul multor clădiri celebre, inclusiv al muzeului Guggenheim din Bilbao.

La finalul proiectului, 1.500 de locuinţe vor fi construite în campusul din Willow, dintre care 15% vor fi propuse spre vânzare la preţuri mai mici decât cele de pe piaţa imobiliară, a precizat John Tenanes.