Când o companie deţine informaţiile personale a peste un miliard de persoane, securitatea nu poate fi tratată superficial, explica portalul Ars Technica, citat de The Verge.

Testele la care au fost supuşi membrii echipei de securitate a Facebook au fost dezvoltate de către directorii companiei, fara ca angajatii sa fie pusi la curent in legatura cu preconizata "evaluare" a pregatirii lor profesionale.  

Mai concret, a fost vorba despre niste "capcane", situatii special create pentru a pune la incercare abilitatile angajatilor din respectivul serviciu. Spre exemplu, una dintre echipele de securitate a descoperit un laptop conectat la reţeaua companiei, alta a primit din partea unui agent FBI un pont despre compromiterea sistemului de la un IP din Beijing.

Echipa Facebook a reuşit să rezolve ultima problemă în câteva ore, însă concluziile cele mai importante pentru conducere au fost modul în care aceştia au colaborat şi cât de rapid au reuşit să se mobilizeze, notează The Verge, citat de Mediafax in pagina electronica.