Oficiali americani susţin că piratarea reţelei informatice a democraţilor a urmarit, mai degraba, o perturbare a campaniei electorale decât sprijinirea alegerii lui Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, pe 8 noiembrie. Idee impartasita, acum, si de cei de la FBI.

Susţinătorii candidatei democrate Hillary Clinton au cerut insistent deschiderea acestor anchete. Mai mult, ei l-au invitat pe directorul FBI, James B. Comey, să discute public inclusiv acest subiect, aşa cum a făcut săptămâna trecută, când a anunţat că a fost descoperită o nouă serie de e-mail-uri legate de Hillary Clinton, subliniaza NYT intr-un articol citat de agerpres.

Ancheta FBI privind un eventual amestec al Rusiei continuă, la fel cum continuă şi investigaţia privind e-mailuri referitoare la o consilieră importantă a candidatei democrate, Huma Abedin, privind un computer folosit şi de fostul ei soţ, Anthony D. Weiner. Susţinătorii lui Clinton afirmă că alegătorii au dreptul de a cunoaşte rezultatele anchetei FBI în cazul lui Trump, chiar dacă ele nu sunt concludente.

Cea mai gravă parte a anchetei FBI s-a concentrat pe piratarea reţelei informatice, pentru care administraţia Obama acuză Rusia. Potrivit oficialilor americani, anchetatorii au devenit tot mai încrezători, pe baza dovezilor descoperite, în faptul că scopul direct al Rusiei nu este de a sprijini alegerea lui Trump în postul de preşedinte al SUA, aşa cum susţin mulţi democraţi, ci mai degrabă de a perturba integritatea sistemului politic şi a submina poziţia SUA în lume.