O lunga perioada de timp, principal furnizor de telefoane pentru structurile de stat americane a fost compania BlackBerry, astfel incat aproape fiecare dintre cei aproape 35.000 de angajati ai FBI are cate un astfel de gadget. Iata de ce nu se stie inca daca aparatele de la Samsung vor inlocui toate telefoanele inteligente de la BlackBerry.

FBI a refuzat orice comentarii pe aceasta tema, la fel si biroul de presa al companiei RIM, producatorul aparatelor BlackBerry. Acesta din urma a precizat, totusi, ca, din punctul de vedere al securitatii, sistemul operational de pe smartphone-urile BlackBerry este cel mai bun de pe piata. „Intrebarea este cum au aparut aceste zvonuri?”, au raspuns cei de la RIM.

Merita precizat ca in luna mai, Pentagonul a efectuat o operatiune inversa: Departamentul american al apararii a renuntat la Samsung si a cumparat telefoane BlackBerry. Nu este pentru data cand Samsung incearca sa incheie o afacere cu institutiile de stat americane, un acord cu FBI reprezentand, printre altele, o confirmare a gradului ridicat de securitate al gadgeturilor si sansa de a obtine contracte cu banci si mari firme de avocatura.