La secole dupa aparitie, ninjutsu a castigat in populariate si se practica astazi in intreaga lume sub forma de sport. Ramane, totusi, invaluit intr-un fel de mister, pe care multi au incercat sa-l dezlege.

In urma cu trei ani, autoritatile iraniene au interzis activitatea biroului agentiei Reuters din Teheran, dupa publicarea unui comunicat privind presupusa formare, in Iran, a unei unitati de luptoare ninja. Articolul relata despre femei iraniene care invata tainele artelor martiale. "Mii de femei se antreneaza pentru a deveni ucigase iraniene", nota Reuters in reportajul sau de la acea data.

Antrenorul si directorul centrului de ninjutsu de la Teheran, Akbar Faraji, a acceptat sa acorde un interviu agentei Sputnik. Potrivit spusele sale, femeile iraniene sunt de mult timp pasionate de ninjutsu. "Eu antrenez de mai bine de 12 ani. Dar ninjutsu a devenit popular in Iran cu mai bine de 20 de ani in urma", precizeaza interlocutorul agentiei mentionate.

Akbar Faraji a catalogat drept minciuna afirmatiile unora, potrivit carora aceste centre de antrenament ar pregati "asasini". "Noi facem sport si lucram conform regulilor aprobate de institutiile internationale de ninjutsu. Nu avem nici o legatura cu organizatiile militare. Nu suntem teroristi", a tinut sa sublinieze antrenorul iranian.