Astfel, in opinia autorilor acestui filmulet, peste 8.000 de ani s-a putea produce problema anului 10.000, cand pentru reprezentarea anului in date vor fi folosite cinci cifre, nu patru.

Iar peste 50.000 de ani, Terra va fi cuprinsa de o noua era glaciara, vestea si mai proasta fiind ca va disparea cascada Niagara. In urmatorii 500.000 de ani, planeta noastra va intra in coliziune cu un urias asteroid cu diametrul de aproximativ un kilometru. Iar peste alte 500.000 de ani, Pamantul va fi cutremurat de eruptia unui supervulcan.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca peste 50 de milioane de ani, pe Marte se va prabusi Phobos, unul dintre cei doi sateliti naturali ai Planetei rosii, iar peste alte 100 de milioane de ani, Terra va fi lovita de un asteroid de peste 10 kilometri. Intre timp, planeta Saturn isi va pierde inelele.

Pe de alta parte peste 400-500 de milione de ani va avea loc o puternica explozie de raze gamma, capabila sa distruga stratul de ozon al planetei noastre. Soarele va deveni si mai stralucitor, schimband si mai mult clima pe Pamant.

In sfarsit, peste 1 miliar de dani, Terra se va transforma, practic, intr-un mare desert, pentru ca, sub efectul de sera, se vor evapora toate marile si oceanele.