Proprietarul Financial Times (FT), grupul londonez Pearson, vrea sa vanda ziarul si a primit deja oferte din partea unor potentiali cumparatori, afirma Bloomberg, citand surse anonime. Discutiile pe aceasta tema se poarta in regim inchis, tranzactia fiind evaluata de Bloomberg la 1,6 miliarde de dolari.

In privinta posibililor viitori proprietari ai prestigiosului cotidian de afaceri, Bloomberg enumera companii de media precum Axel Springer, precum si investitori din Europa, Asia sau Orientul Mijlociu. Pearson, care sufera din cauza rezultatelor dezamagitoare afisate de divizia de literatura scolara, considera FT drept o sursa de optimizare a afacerii, comenteaza Bloomberg, dar toate negocierile purtate in acest sens nu au adus vreun rezultat.

Zvonurile legate de vanzarea FT nu sunt o noutate in peisajul mass-media internatinale. Astfel, The New York Times anunta inca din 2012 ca primarul Michael Bloomberg, fondatorul agentiei care-i poarta numele, este pe punctul de a cumpara The Financial TImes Group, care detine inclusiv 50% din revista The Economist. Tot Michael Bloomberg a fost prezentat drept viitor detinator al FT si de Wall Street Journal, care indica dintre alti candidati Thomson Reuters.

Un an mai tarziu, in 2013, The Telegraph a sustinut ca Pearson ar fi angajat banci de investitii pentru gasirea unui cumpartor pentru FT, The Economist si pentru baza de date Mergermarket, active pentru care ar fi solicitat intre 740 de milioane si 1 miliard de lire sterline. Discutiile ar fi fost angajate de Nomura, Bank of America si Merril Lynch.