"Fuziunile şi achiziţiile sunt importante pentru că avem ambiţii globale", a declarat Hakan Bulgurlu. Acesta a prognozat o creştere semnificativă a cererii în Asia de Sud-Est şi subcontinentul indian, inclusiv în Indonezia, Vietnam şi Filipine, dar şi în Bangladesh, Pakistan şi India. "Toate sunt zone de interes pentru noi", a spus Bulgurlu.

Geografia este un factor mai important decât preţul, a subliniat directorul general de Arcelik, potrivit caruia Arcelik ar putea încheia cu uşurinţă un acord similar cu cel de anul trecut când a preluat producătorul pakistanez Dawlance pentru aproximativ 250 milioane de dolari, dar ar putea de asemenea să facă o achiziţie mult mai mare.

Bulgurlu a estimat că în acest an pieţele internaţionale ar urma să fie responsabile pentru 65% din vânzările Arcelik, în creştere faţă de 60% în 2016, urmând ca în câţiva ani să ajungă la 80%. Pe regiuni, Europa este responsabilă în prezent pentru o largă majoritate din vânzările internaţionale realizate de Arcelik, însă compania turcă are şi o prezenţă în creştere în Africa, după ce în 2011 a achiziţionat producătorul sud-african Defy Appliances.

Înfiinţată în 1955, compania Arcelik A.Ş. oferă servicii de producţie, marketing şi post-vânzare în sectoarele de bunuri de larg consum de folosinţă îndelungată şi aparaturi electronice de larg consum, fiind subsidiară a Koc Holding. Compania deţine 15 unităţi de producţie în Turcia, România, Rusia, China, Africa de Sud şi Thailanda.

Arcelik deţine poziţia de lider de piaţă în România şi Africa de Sud prin brandurile Arctic şi respectiv Defy. Arctic este una dintre cele mai performante companii din România, cu peste 3.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 351 milioane de euro în 2015.