Legătura dintre Moscova şi această piraterie informatică a fost anunţată de două surse apropiate anchetei, efectuată de Departamentele americane de Trezorerie şi Securitate Internă, a declarat canalul TV.

Potrivit IRS, care a anunţat acest atac marţi, hackerii au furat prin intermediul unei terţe părţi neidentificate informaţii personale (data naşterii, adresa, numărul de securitate socială), înainte de a le utiliza pentru a avea acces la un serviciu online al fiscului.

Hackeri "vorbitori de limbă rusă" au fost de asemenea citaţi într-un atac cibernetic ce a vizat anul trecut reţelele Casei Albe şi Departamentului de Stat, potrivit experţilor de la compania de securitate informatică rusă Kaspersky Lab.

La IRS, faptele au avut loc între februarie şi mijlocul lunii mai. Circa 200.000 de atacuri au fost identificate şi aproape jumătate au avut ca rezultat furturi de date.

Incidentul intervine pe fondul creşterii atacurilor cibernetice vizând marile companii americane, dintre care giganţi bancari, care provoacă îngrijorare la Casa Albă, notează agerpres.