Potrivit aceluiasi comunicat, Fitch a accentuat importanţa strategică a Garanti Bank pentru banca sa mamă, Turkiye Garanti Bankasi (TGB). În luna iulie a anului trecut, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) a preluat controlul majoritar al managementului TGB.

"Avem un angajament solid pe piaţa locală, iar strategia noastră este să creştem şi să ne dezvoltăm în continuare. Confirmarea Fitch a ratingurilor Garanti Bank reiterează planurile pe care le avem pe termen lung în România", a declarat Ufuk Tandođan, CEO Garanti Bank România.

Garanti Bank România face parte din Grupul financiar-bancar Garanti România, care reuneşte şi Garanti Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) şi Garanti Credite de Consum (marca sub care funcţionează Ralfi IFN SA).

Garanti Bank este deţinută de către Turkiye Garanti Bankasi A.S. (TGB), cea mai mare bancă din Turcia din punct de vedere al capitalizării bursiere. TGB este o bancă universală, cu servicii de top în toate segmentele de business, şi are peste 14 milioane de clienţi în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici şi mijlocii, precum şi retail, cărora le oferă servicii financiare integrate.

Prezentă în România din 1998, banca a dezvoltat un portofoliu solid de clienţi şi şi-a extins prezenţa naţională prin sucursale şi canale alternative, ajungând la o reţea extinsă de 84 de agenţii şi peste 300 de bancomate inteligente, care pot fi folosite de oricine, nu doar de clienţii băncii, pentru tranzacţii cu sau fără card, precizeaza agerpres.