GarantiBank, deținută de către Turkiye Garanti Bankasi (TGB - în topul celor mai solide 20 de bănci din lume potrivit Bloomberg), își menține ratingul „BBB-” pentru datorii pe termen lung cu perspectivă stabilă acordat de agenția globală de evaluare financiară Fitch Ratings.

Ratingul reflectă probabilitatea ridicată ca GarantiBank România să primească în continuare susținere din partea băncii-mamă.

Fitch a adăugat că subsidiara din România are importanță strategică pentru TGB. În plus, agenția a subliniat riscul scăzut de default al GarantiBank, profitabilitatea sa în creștere, poziția de lichiditate în limite confortabile și un nivel al creditelor neperformante mai scăzut decât media pieței.

“Ratingul Fitch reprezintă o confirmare a faptului că, în ciuda mediului economic în continuare volatil, GarantiBank este pe drumul cel bun în ceea ce privește performanțele sale și strategia de creștere sustenabilă. Am reușit să ne menținem trendul ascendent deoarece am avut o abordare prudentă față de risc, am oferit servicii de calitate și am investit în produse și platforme inovatoare pentru clienții noștri. În plus, ratingul demonstrează angajamentul puternic al băncii-mamă pentru GarantiBank România, care a reușit să crească pe piața românească de la an la an, în special în ultimii patru, dovedind astfel sustenabilitatea companiei noastre”, a declarat Ufuk Tandogan, CEO GarantiBank România.

GarantiBank a raportat în octombrie rezultatele financiare pentru primele nouă luni din 2013. În primele trei trimestere, profitul net al băncii a fost de 21,5 milioane de euro, de trei ori mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.