„Incepand din 2012, navele militare ale Flotei din Marea Neagra au efectuat 17 marsuri, de-a lungul carora au ancorat in 39 din porturile tarilor straine. Pe ansamblu, in decurs de 12 luni au fost parcurse 52.200 de mile”, a precizat Fedotenkov, citat de RIA Novosti.

Potrivit precizarilor sale, in intervalul de referinta, navele rusesti au organizat peste 300 de exercitii de lupta, lansand, printre altele, doua rachete de croaziera si efectuand 170 de trageri cu unitati de artilerie. Fedotenkov a mentionat, in context ca in 2014, Flota din Marea Neagra a Rusiei va primi in dotare o noua nava din proietul 11356.

Este vorba de nava de paza Amiral Grigorovich, echipata cu rachete de croaziera Kalibr, cu raza medie de actiune. Amiral Grigorovich este prima dintre cele sase nave de lupta pe care Flota din Marea Neagra le va primi in urmatorii ani. „Flota va dispune, de asemenea, se sase submarine din proiectul 636. Primele trei sunt Novorossisk, Rostov-pe-Don si Staryi Sokol”, a mentionat Fedotenkov.