'Programul include un angajament al autorităților (române — n.a.) de a alinia guvernanța corporativă a ASF la cele mai bune practici internaționale. Conține, de asemenea, un angajament de a evalua structura comisioanelor ASF pentru a vedea dacă acestea sunt peste standardele internaționale și de a găsi modalități de reducere a acestor comisioane pentru a capta pe piață cât mai mulți operatori, o piață care este în mod clar subdezvoltată', a spus Andrea Schaechter.

Guvernul a aprobat, în 16 octombrie, Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea OUG 93/2012 privind înființarea organizarea și funcționarea Autorității de Supraveghere Financiară, precum și a Legii nr. 136/1995 privind asigurările și reasigurările în România.

Prin ordonanța de urgență aprobată de Guvern a fost armonizată funcționarea ASF cu angajamentele legislative și instituționale pe care aceasta și le-a asumat cu Fondul Monetar Internațional și cu reprezentanții Comisiei Europene.

Potrivit legislației, inițial, conducerea ASF avea 11 membri, ulterior Guvernul reducând numărul acestora la 9, mentioneaza Agerpres in pagina electronica.