De asemenea, 13 persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri şi luarea măsurilor legale. 
 
În fapt, în perioada 2012-2013, mai multe persoane din comuna Rotunda şi municipiul Caracal, judeţul Olt, sunt suspectate că au comercializat, prin intermediul internetului, tutun foi şi tutun mărunţit, tratat. 
 
Acestea cumpărau, tot prin intermediul anunţurilor publicate pe mai multe site-uri, tutun foi, pe care îl prelucrau cu ajutorul unor dispozitive de tocat, artizanale, ulterior, comercializându-l prin intermediul unor anunţuri postate pe internet.
 
Produsul finit era livrat prin intermediul serviciilor de mesagerie, plata efectuându-se ramburs, potrivit Poliției Române. 
 
În urma percheziţiilor efectuate în această dimineaţă, poliţiştii au găsit şi ridicat, în vederea confiscării, 2.150 de kg de tutun foi şi mărunţit, deţinut în vederea comercializării, 8 dispozitive artizanale, de capacitate mare de producţie, cu ajutorul cărora tutunul foi era preparat (mărunţit, presat), precum şi mai multe dispozitive de tocat, cu capacitate mică de producţie.
 
Totodată, au fost identificaţi şi ridicaţi, în vederea continuării cercetărilor, peste 200.000 de lei, bani susceptibili a proveni din vânzarea de tutun, precum şi documente care atestau cantităţile de tutun comercializate.
 
De asemenea, au fost ridicate, în vederea efectuării de percheziţii informatice, 7 unităţi centrale de calculator şi un laptop.