Procesul de plasament va fi demarat imediat, iar Goldman Sachs International, WOOD & Company Financial Services şi Banca Comercială Româna vor acţiona în calitate de joint bookrunners în cadrul tranzacţiei. Fondul a fost de acord cu o perioada de restricţie de 120 zile de la data stabilirii preţului tranzacţiei, sub rezerva renunţării cu acordul părţilor care acţionează în calitate de bookrunner şi cu respectarea anumitor excepţii uzuale", se arată în document.

Potrivit acestuia, Petrom nu va încasa nicio sumă de bani ca urmare a tranzacţiei.

Perioada de timp până la închiderea procesului de plasament, stabilirea preţului şi alocările rămân la libera alegere a fondului şi a părţilor care acţionează în calitate de bookrunner.

"În legatură cu această tranzacţie, Fondul a cerut şi a obţinut de la Goldman Sachs International, Erste Group Bank AG, Banca Comercială Română şi WOOD & Company Financial Services o renunţare la aplicarea prevederilor privind interdicţia de a înstrăina cuprinsă în contractul datat 5 octombrie 2016 încheiat în legatură cu oferta de acţiuni ordinare şi certificate de depozit în Petrom", menţionează sursa citată de agerpres