Al doilea mare producător auto american negociază în prezent cu sindicatul UAW un nou contract colectiv de muncă, care afectează 52.300 de angajaţi. Înainte de începerea negocierilor, Ford a anunţat transferul producţiei modelelor Focus şi C-Max, realizată în prezent la Michigan, la o uzină din afara SUA. Transferul ar urma să aibă loc în 2018, însă Ford nu a precizat unde anume va fi relocată producţia celor două modele. Oficialii UAW susţin că modelele Focus şi C-Max vor fi produse în Mexic.

'Lucrând împreună cu partenerii noştri de la UAW, am găsit un mod de a face costurile suficient de competitive pentru a aduce producţia noii generaţii de camionete la Ohio', a afirmat, miercuri, preşedintele Ford pentru America de Nord şi America de Sud, Joe Hinrichs.

Din 2000 şi până în 2015, camionetele au fost construite de societatea mixtă formată de Ford şi Navistar International Corp din Mexic. Un purtător de cuvânt al Ford, Mike Levine, a anunţat că în 2014 au fost vândute 9.627 modele F-650 şi F-750, în creştere cu 11% faţă de 2013.

În România, Ford a demarat producţia la fabrica din Craiova în 2012, odată cu lansarea modelului B-Max, care este primul produs al acestei fabrici şi prima maşină românească de 5 stele EuroNCAP. Tot în 2012, Ford a început să producă la Craiova şi motorul EcoBoost, mentioneaza agerpres.