Aici sunt produse maşinile sport Mustang şi sedanurile Lincoln Continental. Fabrica are peste 3.700 de angajaţi. Ford a oprit activitatea uzinei timp de o săptămână în octombrie, în urma scăderii cu 13% a vânzărilor modelului Mustang, în primele 11 luni din 2016.

Producătorii auto americani nu reuşesc de câteva decenii să obţină profit din vânzarea automobilelor de dimensiuni mici. Mutarea liniei de asamblare în Mexic ar fi redus costurile Ford, deşi unele modele sunt complexe.

Ford produce SUV-ul Lincoln MKC la fabrica sa de asamblare Louisville din Kentucky, alături de SUV-ul Ford Escape. Uzina are 4.700 de angajaţi. Compania nu a luat niciodată în considerare mutarea producţiei modelului MKC în Mexic, unde produce sedanul Lincoln MKZ la uzina sa din Hermosillo. În Mexic, salariile sunt cu 80% mai scăzute decât în SUA.

Anul trecut, Ford a vândut aproximativ 20.000 de SUV-uri MKC în SUA, comparativ cu 258.000 de SUV-uri Escape. Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford este prezent şi pe piaţa din România, noteaza agerpres.