"În acest context se încadrează SUV-ul de succes de clasă mică EcoSport, care va fi construit pentru clienţii din Europa la uzina Ford din Craiova începând cu toamna acestui an. Investiţia pentru producţia noului EcoSport se ridică la aproape 200 de milioane de euro", mentioneaza comunicatul Ford România, preluat de agerpres.

Ford va creşte numărul de angajaţi de la uzina din Craiova cu aproape 1.700 de persoane în acest an. Compania a anunţat că peste 500 de noi angajaţi vor fi recrutaţi pentru a sprijini nevoile zonei de producţie vehicule. Aceştia se adaugă celor 976 de angajaţi deja anunţaţi în luna aprilie şi celor 200 de operatori suplimentari necesari pentru producţia de motoare.

Anunţul care priveşte cele peste 500 de locuri de muncă adiţionale vine în contextul în care Ford a lansat în luna aprilie o campanie de recrutare pentru 976 de operatori de bază şi calificaţi care vor sprijini producţia noului EcoSport. "Prin adăugarea celor peste 500 de noi angajaţi anunţaţi astăzi, vom putea să facem faţă cererii pentru noul EcoSport în condiţiile în care vorbim despre unul dintre segmentele cu cea mai rapidă creştere de pe piaţă", a concluzionat John Oldham.

Din momentul preluării uzinei din Craiova, în 2008, Ford a investit peste un miliard de euro în facilităţile de producţie din România. În prezent, numărul de angajaţi de la Craiova - atât în zona Producţie Vehicule, cât şi în cea de Producţie Motoare - este de 2.860 de persoane.