Anul trecut, acţiunile Ford au scăzut la Bursa de la New York cu 14%, după ce producătorul auto american a avertizat că investiţiile în noile tehnologii (vehiculele autonome şi serviciile de mobilitate) vor reduce profiturile în 2016 şi 2017, înainte de a se redresa în 2018.

Planul privind concedierile ar urma să fie anunţat săptămâna aceasta, susţine WSJ. Un purtător de cuvânt al Ford a afirmat insa că informaţia este o ''speculaţie'', confirmand, totodata, că ''reducerea costurilor şi eficientizarea activităţii rămân parte a eforturilor companiei de majorare a profiturilor''.

Ford Motor are aproximativ 200.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume, aproximativ jumătate din personal este în SUA, unde creşterea vânzărilor auto a încetinit, după boom-ul din ultimii ani. În primul trimestru din 2017, câştigurile ajustate ale Ford au scăzut cu 42%, în timp ce rivala General Motors a anunţat că este în grafic pentru un nou profit anual record. Recent, directorul general Mark Fields a anunţat reduceri de costuri de aproximativ trei miliarde de dolari anul acesta.

Scăderea profitului vine într-un moment în care Ford investeşte în noi oportunităţi precum vehiculele autonome şi intră pe segmente precum servicii de mobilitate. Obiectivul Ford vrea să lanseze un vehicul complet autonom, fără volan sau pedale, în 2021. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent şi pe piaţa din România, mentineaza agerpres.