Steven Armstrong, care în prezent este director de operaţiuni la Ford pentru regiunea EMEA, îl va înlocui pe Jim Farley, care luni a fost promovat pentru a conduce operaţiunile Ford din întreaga lume.

Un anunţ oficial care să confirme aceste numiri este aşteptat în cursul zilei de joi. La începutul acestei săptămâni, noul director general de la Ford, James P. Hackett a declarat că în cursul săptămânii va anunţa cine va ocupa locurile rămase vacante după plecarea lui Jim Farley lui Joe Hinrichs, care a fost promovat în funcţia de director de dezvoltare de produs.

Recent, Ford a anunţat că va desfiinţa 1.400 de locuri de muncă în America de Nord şi Asia pentru a-şi reduce costurile şi a-şi îmbunătăţi rentabilitatea. Aceste restructurări nu afectează nici Europa şi nici America de Sud, unde măsuri similare au fost adoptate în anii precedenţi. Ford Motor are aproximativ 200.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume, aproximativ jumătate din personal este în SUA, unde creşterea vânzărilor auto a încetinit, după boom-ul din ultimii ani, relateaza agerpres.

În România, Ford a început producţia la fabrica din Craiova în 2012, odată cu lansarea modelului B-Max, primul produs al acestei fabrici şi primul autovehicul românesc de 5 stele EuroNCAP. Tot în 2012, Ford a demarat la Craiova şi producţia motorului EcoBoost. La începutul lui 2016, preşedintele - director general al Ford Europa, Jim Farley, a anunţat că producătorul va construi SUV-ul de mici dimensiuni EcoSport la fabrica din Craiova începând din toamna anului 2017, model care va fi comercializat pe toate pieţele europene ale Ford, mai puţin în Rusia, pentru care va investi 200 de milioane de euro.