Modele au fost fabricate în perioada septembrie 2011-august 2013.  Ford a anunțat că 2.455 din vehiculele afectate sunt în Statele Unite iar restul sunt din Canada.Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că nu s-au înregistrat accidente din cauza pierderii puterii la roți.

Săptămâna trecută, Ford și-a revizuit în creștere estimările privind profitul din acest an, pe fondul creșterii solide înregistrate pe piața internă și al evoluției bune din China și Europa. Anterior, compania anunțase că profiturile din acest an vor fi în linie cu cele de anul trecut, dar acum Ford se așteaptă să depășească opt miliarde de dolari, cât a obținut în 2012.

În trimestrul trei din 2013, profitul grupului american a scăzut cu 22%, la 1,27 miliarde de dolari, dar în aceste raportări au fost incluse și costurile legate de reorganizarea afacerii în Europa, în valoare de 250 milioane de dolari.

Divizia Ford din America de Nord a raportat un profit de 2,3 miliarde de dolari în perioada iunie-august 2013. Pierderile din Europa s-au atenuat la 228 milioane de dolari în trimestrul trei, o îmbunătățire față de pierderile de 470 milioane de dolari în perioada similară din 2012.

În România, Ford Motor a început anul trecut producția de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrică de producție a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiții de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane de dolari) efectuate de Ford, scrie Agerpres in pagina electronica.