În prezent, Samsung Electronics Co Ltd, cel mai mare producător mondial de smartphone, achiziţionează baterii pentru telefoane de la subsidiara Samsung SDI precum şi de la firma chineză Amperex Technology. În luna octombrie a acestui an, Samsung Electronics a oprit complet producţia de telefoane Galaxy Note 7, din cauza riscului de explozie a dispozitivului, după mai multe incidente în care bateria acestui telefon a luat foc.

Publicaţia Chosun Ilbo susţine că Samsung a demarat discuţiile cu LG Chemical imediat după scandalul Galaxy Note 7 şi potrivit unor surse din apropierea discuţiilor există 90% şanse să se ajungă la un acord final. "Există şanse mari ca LG să înceapă să furnizeze baterii de smartphone pentru Samsung în a doua jumătate a anului următor", a declarat sursa citată.

În medie, este nevoie de cel puţin şase luni pentru designul, producţia şi testarea bateriilor utilizate de un nou smartphone, astfel încât un nou telefon Samsung cu baterie de la LG va apărea pe piaţă, cel mai devreme, în a doua jumătate a lui 2017, ceea ce exclude posibilitatea ca acesta să fie noul Galaxy S8, care va fi introdus pe piaţă la începutul anului următor.

Potrivit analiştilor, în prezent LG Chemical produce baterii de telefoane pentru grupul mamă LG Electronics şi grupul american Apple Inc.

Recent, Samsung a fost nevoit să apeleze la rivalul LG Display şi pentru panelurile LCD după ce grupul japonez Sharp a decis să înceteze să mai livreze aceste componente pentru Samsung. "În trecut am evitat să achiziţionăm produse de la LG din mândrie. Însă nu mai putem lăsa emoţiile să stea în calea unor decizii bazate pe fezabilitatea afacerilor", a recunoscut un oficial de la Samsung, scrie agerpres.