Crina Cosma (63 de ani) a lucrat în cadrul Băncii Româneşti, membră a Grupului National Bank of Greece, unde în perioada 2007 - 2013 a ocupat poziţia de Director General Adjunct şi apoi de Consilier Director General. În acest interval, între 2009 - 2010, a asigurat conducerea Băncii Româneşti ca interimar până la numirea şi autorizarea de către BNR a unui nou Director General.

Cariera în domeniul bancar include şi Bancpost - unde a ocupat poziţii de Director General Sector Operaţiuni şi Suport şi Director General Adjunct (2003 - 2007), dar şi Alpha Bank (1998 - 2003). Este absolventă a Academiei de Studii Economice - Facultatea de Finanţe şi a urmat o serie de cursuri post universitare', se precizează în comunicat.

Acţionarul majoritar al EximBank este statul român care deţine, prin Ministerul Finanţelor Publice, 95,37% din capitalul social, restul acţiunilor fiind în posesia SIF Oltenia, SIF Banat-Crişana, SIF Moldova, SIF Transilvania şi SIF Muntenia. Din toamna anului 2012, EximBank este condusă de Traian Halalai - preşedinte şi Paul Ichim - vicepreşedinte.

Banca a încheiat anul 2013 cu un profit net de aproape 50 de milioane de lei, nivel de patru ori mai mare faţă de 2012, în condiţiile dinamizării activităţii comerciale şi gestionării eficiente a resurselor, se precizează în comunicat.