Shvets a relatat in fata instantei britanice despre un raport la care a lucrat el si Litvinenko in 2006, cu cateva luni inainte ca acesta din urma sa fie otravit cu plutoniu.

Potrivit afirmatiilor fostului ofiter KGB, "Putin a avut o legatura directa cu o companie care spala narcotice din Columbia". Newsweek precizeaza ca Shvets a primit aceste informatii din mai multe surse, inclusiv de la Litvinenko, precum si de la serviciile speciale ucrainene.

Shvets a afirmat ca Ivanov, el insusi angajat al serviciilor speciale ruse, a "colaborat cu banditii", iar Putin "l-a acoperit". In acea perioada cei doi lucrau la primaria din Sankt-Petersburg. Printre oamenii de contact al celor doi, fostul ofiter KGB l-a numit pe Vladimir Barsukov (Kumarina), condamnat in 2009 la 14 ani inchisoare pentru spalare de bani.

Shvets a declarat, totodata, ca, la sfarsitul anilor 1990, FSB "si-a insusit metodele de lucru folosite de criminalitatea organizata - santaj, rapiri, recompense grase pentru prieteni si masuri punitive pentru neprieteni".