În spatele proiectului se află Björn Ulvaeus, care continuă să menţină vie flacăra legendarei trupe care a câştigat în 1974 concursul Eurovision cu cântecul "Waterloo". De atunci, ABBA a devenit o maşină atat de eficienta de făcut bani, încât a ajuns să rivalizeze, la sfârşitul anilor 70, cu compania auto Volvo, unul dintre marii exportatori din Suedia.

Musicalul şi filmul "Mamma Mia" au fost o mină de aur pentru cei doi foşti componenţi ai trupei, Benny Andersson şi Björn Ulvaeus, in rol de producători. De la premiera la teatrul Prince Edward din Londra, în aprilie 1999, spectacolul a inregistrat 49 de versiuni in intreaga lume, din Rusia pana in China. Filmul, în care au jucat, printre alţii, Pierce Brosnan şi Merryl Streep, a fost considerat cel mai răsunător musical ecranizat din istorie, cu încasări de 550 de milioane de euro.Dar succesul ABBA continuă şi după 40 de ani, vânzarea albumelor trupei depăşind 3 milioane şi jumătate de euro din drepturi de autor. Noul restaurant-spectacol inaugurat săptămâna trecută la Stockholm va spori şi mai mult averea lui Björn Ulvaeus, estimată la circa 150 de milioane de euro şi ale cărui investiţii sunt diversificate în restaurante, hoteluri, proprietăţi imobiliare, o echipă de fotbal, o marcă de vodkă, parfumuri şi modă.

Nici ceilalţi membri ai trupei nu se lasă mai prejos. Potrivit mass-media, Benny Andersson are o avere de 100 de milioane de euro, Anni-Frid Lyngstad, care a moştenit un castel şi un titlu nobiliar de la cel de-al doilea soţ Heinrich Ruzzo, prinţ de Reuss de Plauen, trăieşte dintr-o rentă considerabilă la Zermatt, Elveţia, cu noul ei logodnic, vicontele de Hambleden, şi îşi dedică actiunile de binefacere, mai ales cele legate de mediu şi de prevenirea dependenţei de droguri. Agnetha Fältskog este cea mai "săracă" dintre foştii membri cu o avere, potrivit publicaţiei "The Richest", de peste 80 de milioane de euro.

Tyrol, unul dintre cele mai vechi restaurante din Stockholm, situat în parcul de atracţii Gröna Lund, a fost transformat în tavernă grecească, "Nikos Taverna", cu miros de măsline şi decoruri în alb-albastru unde clienţii plătesc 150 de euro pentru cinci feluri de mâncare şi spectacol inclus. "Am văzut lumea încântată la primele acorduri ale piesei ''Mamma Mia'' şi cum se ridica în picioare şi dansa printre mese. Acest lucru am vrut să recreeze cu ''Mamma Mia. The Party'', a explicat Björn Ulvaeus la prezentarea proiectului său.Este vorba de un spectacol în care clienţi, chelneri, muzicieni şi cântăreţi participă la o mare petrecere în stil grecesc în care timp de câteva ore pot uita de iarna scandinavă şi se pot simţi la malul mării Egee, în insula Skopelos unde a fost turnat filmul "Mamma Mia!". Dialogurile sunt în suedeză, deşi cântecele sunt interpretate în engleză. Echipa lucrează deja la o nouă versiune în engleză care va fi lansată în mai şi care va coincide cu concursul Eurovision care anul acesta se desfăşoară la Stockholm şi care va atrage mulţi turişti în oraş.